Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

Ouder kind weekend 

Angelo Valkenborgh

instructeur/ eigenaar

De term "Becomingwildman" stamt af uit de transformatie die Angelo maakte toen hij als moderne mens zich steeds meer en meer in de natuur en het verblijven in de natuur ging verdiepen. 

Hij deelt zijn belevingen, zowel goed als slecht, via zijn instagram account. De hobby deed een kinderwens opleven, een avontuurlijk leven en uiteindelijk leven in de natuur. 

Het avontuurlijk leven is ondertussen een feit. Hij gaf zijn job op en verkocht zijn huis zodat hij ongeremd kon reizen. Buiten slapen in diepe sneeuw bij nachten van -30 Celsius samen met zijn trouwe viervoeter Lana en zijn beste outdoor buddy Ramon (die ook regelmatig mee helpt in het bedrijf) in het hartje van de Zweedse winter, tot een maand lang in Bavaria in een verlaten hut, die in 1890 gebouwd was, verblijven. De hut bood enkel de basis. Zo was er een kleine stoof en een stapelbed maar verder was het vooral somber ingericht. Na deze winteravonturen was het verlangen naar een warmer klimaat groot. Zo verbleef hij naderhand vier maanden in de Sloveense bossen en werd dit avontuur gefilmd door het programma Koppen van TV1. Bekijk de docu hier. 

Na enkele maanden in het buitenland te hebben gezeten, belandde hij bij Living by Nature waar hij onder de vleugels werd genomen door Thijmen Apswoude en Peter Van De Linde. Hier kwam hij in contact met 100% natuurlijke grondstoffen en leerde hij de verwerking ervan, wat aanvullend werkte op zijn moderne visie van leven in de natuur.

Na anderhalf jaar in de Nederlandse bossen en tal van buitenlandse expedities begon het weer te jeuken en dat heeft geleid tot het opstarten van dit bedrijf.

Men stelde hem in het begin altijd de vraag: “Waarom doe je dit?” Tegenwoordig is de vraag: “hoe doe je dit?”

De transformatie van moderne mens die terugkeert naar zijn natuurlijke identiteit en die de natuur snapt,

dat is waar het volgens Angelo om draait. 

Wegens de transformaties die ik hierdoor heb meegemaakt, geloof ik er rotsvast in dat iedereen die het wil , het ook kan. Laat je nooit vertellen dat je iets niet kan, dat ligt alleen in jou handen.

Sofie Genbrugge

assistent

Sofie is de partner van Angelo Valkenborgh en staat hem bij tijdens de workshops en cursussen. Samen hebben ze al tal van reizen achter de rug. Slovenië, Montenegro, Schotland en Zweden waren daarbij de belangrijkste bestemmingen van afgelopen jaar.

Buiten zijn in de natuur is voor Sofie de beste manier om tot zichzelf te komen. Het liefst doet ze meerdaagse trektochten, te voet ver weg van menselijke invloeden. Het geeft haar een ongelofelijk gevoel van vrijheid en avontuur en door te wandelen in de natuur voelt ze zich dan ook het meest verbonden met haar omgeving.

Door twee jaar geleden met bushcraft en survival in contact te komen heeft ze veel geleerd over de natuur en het gebruik van natuurlijke materialen. Sindsdien is een wandeling nooit meer hetzelfde geweest.

Sofie gelooft dat indien de mensen meer kennis van de natuur zouden hebben en zouden beseffen wat een positieve impact de natuur heeft op ons welzijn, er meer respect zou zijn voor de natuur en al haar inwoners.

In het bedrijf helpt ze Angelo en Ramon met de voorbereidingen en zorgt ze voor het eten van de cursisten. Sofie is onze moeder overste.

Ramon De Meijer

instructor in opleiding

Ramon heeft al vaker voor hete vuren gestaan. Enkele jaren geleden leerde hij Angelo kennen op een bushcraft bijeenkomst en sindsdien is het een onverslaanbaar duo tijdens hun avonturen samen. Tal van kampvuurverhalen komen naar boven wanneer deze twee samen zijn. Samen met zijn trouwe viervoeter Elin trekt hij er geregeld op uit. De mentale impact van alleen de natuur in te trekken is hem zeker niet vreemd. Ramon is volop bezig om zich op te werken tot instructeur maar hij weet zeker zijn gewicht bij te dragen op vlak van kennis en vaardigheden.